BLAGDANSKO DARIVANJE

Pod pokroviteljstvom Ekonomskog laba, Kolektivna inteligencija nagradit će tandem vizionara – po jednog korisnika s najboljim rezultatima u ovoj godini u kategorijama EKONOMIJA i FINANCIJE. Nagrade su dva vrijedna naslova naših istaknutih ekonomskih autora, dio bogate kolekcije Ekonomskog laba, a u igri su pitanja na koja je moguće odgovoriti samo do kraja 2020. godine.

kategorija: EKONOMIJA

nagrada:

Uvjeti su vrlo jednostavni: pobjednik svake kategorije je (registrirani) korisnik s najviše točnih odgovora, a u slučaju više njih s istim brojem točnih odgovora, pobjednika će odrediti sustav bodovanja koji daje veću težinu ranijim odgovorima (praktički je nemoguće da dva ili više korisnika skupi jednaki broj bodova). U skladu s pravilima Kolektivne inteligencije, korisnici mogu mijenjati svoje odgovore, a boduje se samo zadnji odgovor. Pobjednika ćemo kontaktirati putem e-maila kojim se registrirao na stranicama Kolektivne inteligencije, a konačan poredak objaviti tijekom siječnja 2021. godine. Zato, navalite i odgovarajte na pitanja, jer vrijeme odgovora može odigrati presudnu ulogu.

kategorija: FINANCIJE

nagrada:

– PITANJA KOJA SE BODUJU –

Koliko će iznositi pad realnog BDP-a u Hrvatskoj u drugom kvartalu 2020. godine u odnosu na isto razdoblje lani? (ZAVRŠENO)

Hoće li do kraja godine dnevni broj komercijalnih letova premašiti 80 tisuća?

Hoće li se do kraja godine smanjiti ili ukinuti obvezna članarina HGK?

 

Hoće li cijena tone bakra kraj godine dočekati iznad 7.000 dolara?

Hoće li euro porasti iznad 1,24 dolara i namaknuti dvoznamenkasti rast u odnosu na američku valutu u ovoj godini?

Hoće li na dan američkih predsjedničkih izbora SnP 500 indeks biti iznad 3.231 boda s početka godine? (ZAVRŠENO)

Hoće li cijena unce zlata do kraja godine preskočiti granicu od 2.000 dolara? (ZAVRŠENO)

Koliko će na kraju godine iznositi vrijednost CROBEX indeksa?

Koliko će na kraju godine iznositi tečaj eura u odnosu na kunu?

Rezultati

Pravila su bila vrlo jednostavna, svi odgovori su napokon poznati, i konačno možemo objelodaniti rezultate blitz igre iz koje su dvojica korisnika izašli kao pobjednici. U skladu s načelom anonimnosti, tandem vizionara stoji iz korisničkih imena Hrvoje (EKONOMIJA) i Dumbo (FINANCIJE), a svi korisnici mogu vidjeti vlastiti skor u priloženoj tablici (raspon mogućih bodova po svakom pitanju je od 0 do 1, ovisno o tajmingu odgovora).
Za utjehu svima, nitko od korisnika (pa ni dobitnici vrijednih izdanja!) nije imao sve točne odgovore, zbog čega je natjecanje pomalo nalikovalo najbržem prstu, jer je o pobjedniku odlučivao sustav bodovanja koji honorira one najbrže. To je bitno umanjilo šanse svima onima koji su se kasnije uključili, ali drukčije naprosto nije išlo. A onda opet, stvari uvijek možete gledati sa vedrije strane – neko slično darivanje u budućnosti vas neće zateći nespremne.
Za kraj samo napomena tehničke naravi: dobitnike ćemo kontaktirati putem maila koji su koristili prilikom registracije na stranice Kolektivne inteligencije, kako bismo dobili podatke za dostavu knjiga. Ako ne odgovore u razumnom roku … ma odgovorit će, želje za stjecanjem novih znanja očito im ne manjka.