EPILOG: Hoće li Tomislav Horvatinčić tijekom 2021. godine otići na izvršenje zatvorske kazne?

Navodeći zdravstvene probleme, Horvatinčić je punih godinu i pol dana izbjegavao zatvor, uvjerivši dobar dio javnosti (i korisnika Kolektivne inteligencije) kako bi kraj 2021. godine mogao dočekati na slobodi. Uostalom, nesreća u kojoj su stradali talijanski turisti dogodila se još davne 2011. godine, a Horvatinčić je, unatoč silnom trudu i drukčijim očekivanjima, nakon punih deset godina ipak – završio u zatvoru.

EPILOG: Hoće li od 1. lipnja 2021. uz certifikat o cijepljenju biti moguće putovati zemljama EU bez ikakvih drugih ograničenja?

Inicijativa je bilo pregršt, ponajprije iz etabliranih turističkih destinacija poput Grčke, Italije i Španjolske. Zemlje europskog juga očajnički su željele izbjeći reprizu prošlogodišnje turističke sezone koja se svela na puko preživljavanje i vabljenje domaćih gostiju kako bi se barem donekle popunili prazni kapaciteti.

Hoće li 2024. godine u Zagrebu biti dostupna robotaxi usluga?

Poput kakvog scenarija za film znanstvene fantastike, ideja autonomne taxi flote koja bi trebala ordinirati zagrebačkim ulicama već od 2024. godine iznenada je zaokupila domaću javnost, i postala predmetom žestokih polemika. Pa i oklada. Nije poznato jesu li oklade na bilo koji način verificirane, ali predlažemo Kolektivnu inteligenciju kao sredstvo verifikacije. Nije, doduše, u blockchainu, ali za ovu prihodu će dostajati i klasična SQL baza, koja pouzdano pamti odgovore svih korisnika.

EPILOG: Kako će se hrvatska predstavnica plasirati na Eurosongu?

Najkraći bi odgovor bio – neće se plasirati. Jer Albina Grčić sa svojim uratkom Tick-tock, nije uspjela preskočiti ključnu prepreku prije finalnog nastupa, zaglavivši u polufinalu. Domaći mediji redom govore o odličnom nastupu, sjajnoj koreografiji, dobrim pozicijama na kladionicama, velikom interesu i pohvalnim komentarima publike, no sve to nije bilo dovoljno za prolaz u finale.