EPILOG: Hoće li dionice europskih banaka svojom izvedbom u idućih godinu dana nadmašiti tržište u cjelini?

Dulje od jednog desetljeća traje agonija europskih banaka koje još uvijek mukotrpno saniraju posljedice Velike recesije i pretjerane izloženosti tržištu nekretnina čiji je krah ostavio ogromnu rupu u bilanci. Nakon toga je uslijedila i dužnička kriza na Starom kontinentu i na prvi pogled se činilo da pandemija koronavirusa nije mogla doći u gore vrijeme.

EPILOG: Hoće li Tomislav Horvatinčić tijekom 2021. godine otići na izvršenje zatvorske kazne?

Navodeći zdravstvene probleme, Horvatinčić je punih godinu i pol dana izbjegavao zatvor, uvjerivši dobar dio javnosti (i korisnika Kolektivne inteligencije) kako bi kraj 2021. godine mogao dočekati na slobodi. Uostalom, nesreća u kojoj su stradali talijanski turisti dogodila se još davne 2011. godine, a Horvatinčić je, unatoč silnom trudu i drukčijim očekivanjima, nakon punih deset godina ipak – završio u zatvoru.

EPILOG: Hoće li od 1. lipnja 2021. uz certifikat o cijepljenju biti moguće putovati zemljama EU bez ikakvih drugih ograničenja?

Inicijativa je bilo pregršt, ponajprije iz etabliranih turističkih destinacija poput Grčke, Italije i Španjolske. Zemlje europskog juga očajnički su željele izbjeći reprizu prošlogodišnje turističke sezone koja se svela na puko preživljavanje i vabljenje domaćih gostiju kako bi se barem donekle popunili prazni kapaciteti.

Hoće li 2024. godine u Zagrebu biti dostupna robotaxi usluga?

Poput kakvog scenarija za film znanstvene fantastike, ideja autonomne taxi flote koja bi trebala ordinirati zagrebačkim ulicama već od 2024. godine iznenada je zaokupila domaću javnost, i postala predmetom žestokih polemika. Pa i oklada. Nije poznato jesu li oklade na bilo koji način verificirane, ali predlažemo Kolektivnu inteligenciju kao sredstvo verifikacije. Nije, doduše, u blockchainu, ali za ovu prihodu će dostajati i klasična SQL baza, koja pouzdano pamti odgovore svih korisnika.